Forfangen – 1,5 mdr. siden hun blev erklæret rask!

Forfangen – 1,5 mdr. siden hun blev erklæret rask!

10. september 2019 0 Af Cille B.S.B

Det er nu ca. 1,5 mdr. siden Jacki blev erklæret rask. Dette blev hun d. 19 Juli.

Long story short..
Jacki blev d. 6 maj konstateret forfangen. Hun havde ingen puls i benene, heller ingen varme og reagerede ikke på visiter tangen, som dyrlægen brugte. Men hun ville ikke gå og havde rigtig ondt i forbenene. Hun blev derfor sat på medicin ca. 14 dage, og sat 1 mdr. på boks, hvor hun kun fik hø og vitaminer. Derefter kom hun på jordfold. Hvor hun stadig fik hø og vitaminer. Jeg havde dog også købt SLIM fra NAF, som hun fik 1 mdr. og på den mdr. blev hendes fedtdepoter formindsket i stor stil, og hendes fedtdepotter ved manen, blev fuldstændig blød.
D. 20 Juli kom Jacki ud på græsfold med mundkurv, og det var simpelthen et herligt syn at se.
(Dette var der rigtig mange delte meninger om, og det er også helt i orden. Alt dette blev dog gjort ved dyrlægens accept. Jeg skulle blot holde øje med at hun ikke tog på igen, og trappe hende stille og roligt op)

Jacki blev skudt til at veje over 600 kg. af dyrlægen. Og jeg har derfor holdt øje med hendes vægt via et vægt målebånd. De kan self. ikke vise 100% hvor meget hesten vejer. Men det giver en rigtig god fornemmelse, for om hesten taber sig eller tager på.

D. 03/06-19 = 513 kg.
D. 26/06-19 = 498 kg.
D. 09/07-19 = 483 kg.
D. 03/07-19 = 461 kg.
D. 18/08-19 = 455 kg.

Jacki har nu tabt sig så meget, at hun faktisk ikke må tabe sig mere. Hvem havde dog gættet på at det ville gå så hurtigt og næsten smertefrit.
Jeg kan se hendes ribben (self. ikke så voldsomt så vi er over i dyremishandling) Meeen… Hun må og skal ikke tabe sig mere. Udover jeg kan se hendes ribben, så kan jeg nu også se hoftebenene lidt for tydeligt. Men til trods for hendes nye slanke figur. Så har hun stadig tøndemave. Dette har jeg skrevet om på min facebook side her, og den eneste måde at få buk med det på, er muskler.
Men musklerne må lige vente lidt.. For som i kan se på billedet med hoven nederst i indlægget. Så har hun haft det man kalder feberring. Dvs. der har været en blødning i hoven. Jeg skrev inde i en hovgruppe, hvor jeg fik forklaret at den hvide streg var lige hele vejen rundt, hvilke var “gode” tegn. Og hendes hov vokser pænt ud efter den hvide streg, hvilke også er “gode” tegn. Det tyder vist på en sund hov der er på vej ud. Hvilke vi bestemt ikke kan klage over.
Men som vi alle ved, så tager det tid at få en ny sund hov igen. Og derfor må hun stå stille endnu, indtil vi får målt op til nogle boots.

Planen med Jacki her til vinter, er faktisk bare at holde hende nede i vægt. Massere af hø, kun vitaminer og måske lidt Grass Fiber fra Nordic Horse, så hun får lidt mere tyggetid. (Jeg tænker umiddelbart ikke at sætte hende over på Gastric Zero igen, som hun eller plejer at få. Simpelthen fordi hun sagtens kan klare sig på vitaminer, når hun ikke bliver rørt)
Til den tid har vi forhåbentligt fået nogle boots, og vi kan komme ud på nogle skridt ture i weekenderne. Bare for at hun kan blive rørt en lille smule. Og når vi så når det nye år, sker der en masse spændende ting og sager for os begge to.

Det var en lille update på Jacki, 1,5 mdr. efter hun blev erklæret rask.

Husk og følg mig på de forskellige sociale medier.
Facebook
Youtube
Instagram