Første indlæg – Heste budget for normale mennesker

Første indlæg – Heste budget for normale mennesker

29. juli 2019 0 Af Cille B.S.B

Hej alle sammen, og velkommen til mig første blogindlæg her hos Riders Notebook.

Normalt blogger jeg på mit eget domæne cillebsb.com, men jeg kan rigtig godt lide tanken om at have alle hestebloggere samlet et sted. Så nu giver jeg det en chance, for at se om det er noget for mig.

Det første indlæg vil omhandle hvordan jeg lægger budget for at kunne have råd til min hest.

Når drømmen om egen hest begynder at blive en realitet, og det eneste der reelt set afholder dig fra at købe, er de mdr. omkostninger. Så kan det nogle gange godt være rart, at høre lidt forskellige erfaringer. Man høre tit om de mere kendte personer, og deres vilde budgets, eller folk der har et godt betalt job, med masser af luft i økonomien. Og hvis man endelig snakker med nogle der står steder til en nogenlunde fornuftig pris, så skal man som regel lave alt for meget staldarbejde oveni.

Til at starte med, må jeg vidst også lige gøre det klart. At beliggenhed har ALT at sige omkring pris på opstaldningssteder. Jo tættere du kommer ind mod København, og byerne generelt, jo dyrere er det.
Jeg er en af dem der har en rimelig lav økonomi, men stadig har formået at holde hest i snart 10 år alene. Det har bestemt ikke været uden blod, sved og tåre, samt en helt masse penge til dyrlæge mm.
Anyway.. Jeg tænkte jeg ville vise jer mit lille budget, for “normale” mennesker. Så folk kan se, at det altså godt lan lade sig gøre.

Opstaldning: 1500 kr.
I min opstaldningspris er der følgende med:
Halm alibitum
Hø/wrap alibitum
Ind & Udluk alle dage
Fodring alle dage (skal selv medbringe foder)

– Vi har ikke noget ridehus, eller nogle vilde og fancy faciliteter. Vi har nogle dejlige store folde, store bokse, en dejlig ridebane vi kan bruge næsten hele året. Foderrum til foderet, toilet (hvilke jeg sætter stor pris på), samt et sadelrum med masser af plads til ens udstyr.
Derudover har vi ridehus mindre end 10 min. skridtgang fra hvor vi står, og 2 store skove vi kan ride i. Hvilke jeg fortrækker langt mere, end meget andet.

Foder: Ca. 600 kr. om mdr. 
– Plus minus, alt afhængig af om Jacki skal have noget tilskudsfoder mm.
Jeg har aldrig været typen der har givet Jacki alle mulige tilskudsprodukter, da hun har fungeret udmærket, og aldrig haft brug for det. Men med hendes sygdoms historik de sidste par år, og hendes alder taget i betrækning. Har jeg fundet nogle forskellige produkter, som jeg gerne vil have prøvet af på hende. Dette vil jeg dog først komme ordentligt ind på, den dag de er afprøvet, så jeg kan komme med min ærlige erfaring . Og så vil de ikke kun komme op her på bloggen, men også på min Youtube kanal.
Hendes standard foder som hun får hver vinter er følgende:
Gastric Zero = 425 kr. (Jeg bruger en sæk om mdr.)
Grass Fiber = 189 kr. (Jeg bruger en sæk hver 2 mdr.)
Alpengrün Mash = 329 kr. (Jeg bruger ca. 1 sæk hver 2 mdr.)

Om sommeren får hun dog kun Equsana Minivit og mash, som standard foder.

Smed: 525 kr.
Jacki får kun beskåret hove, så det er dejlig nemt og dejlig billigt.

Det får hun ca. hver anden mdr.

Vaccine, ormekur & tænder:
Jeg bruger Herfølge dyrklinik til sår, sygdom mm. Men til tænderne, har jeg endnu ikke nogen fast. Nogle gange har jeg brugt dem de andre bruger i stalden, andre gange dem der havde nogle gode tilbud mm.
Tænder er meget forskellige, men regn med omkring 1500 kr. som start pris, og så kan der bygges på hvis den skal bedøves endnu mere, har nogle tænder der skal ordnes ekstra ordinært mm.
Vaccineprisen her hvor jeg bor, er omkring 700 kr.
Ormekur har som regel ligget på 200-300 kr. (2 gange om året) – Jacki er en af dem, der altid lige har nok orm til at skal have en kur.

Forsikring: Er klart noget jeg vil anbefale!
Om man kun vil have sygeforsikring, eller have den udvidet samt. uanvendeligheds forsikret mm. Så er mit bedste råd til jer, skriv til så mange forsikringer som muligt og få tilbud fra de forskellige.
OBS… Jeg kan IKKE anbefale AGRIA!

Undervisning, Kurser & Stævner mm. er ikke noget jeg som sådan har erfaring med. Da jeg ikke starter stævner. Men når jeg har fået undervisning har det ligget på omkring 150-250 kr. for 30-45 min. Dette kan også variere ekstremt meget.

Derudover er det en rigtig god ide (hvis man har mulighed for det) at lægge nogle penge til side til uforussete dyrlæge regninger og udstyr der evt. skal udskiftes en dag. Det behøver ikke være 1000-1500 kr. en 50’er eller et par 100 kr. om mdr. kan gøre meget i sidste ende.

Det var mit lille hestebudget som det ser ud nu. Jeg håber det kan inspirere nogle af jer derude, til at prøve at lave et selv, eller måske justere lidt i det i allerede har i forvejen. Det kan måske også være at i har fået lidt mere blod på tanden, omkring at købe egen hest.

HUSK! Dette er MIT budget, og jeg kan bruge penge på nogle ting i ikke kommer til, og omvendt. (:

Rigtig god hestejagt!